Biografie

Els is in 1955 geboren in Rotterdam en opgegroeid in Den Haag. Nu woont zij samen met haar man Erno en de borderterriër Bincky in Zeijen, een brinkdorp net buiten Assen in Drenthe.

Els komt uit een creatieve familie. Haar vader Bob Windau maakte naast zijn werk als architect prachtige aquarellen. Zus Trudi Windau is professioneel hoedenmaakster en schildert. De kinderen van Els hebben het ook in de genen. Oudste zoon Tom, is grafisch ontwerper in Den Haag. De jongste, Thijs, heeft in Amsterdam op de opleiding voor striptekenen gezeten. Hij woont en werkt in de VS.

Els heeft twee Amerikaanse schoondochters, drie kleinzoons en twee kleindochters. De familie, de hond en haar eigen leven zijn een onuitputtelijke bron voor de verhalen die ze schrijft.

Na de middelbare school in Voorburg heeft zij een reeks van opleidingen en cursussen gevolgd. Zoekende naar wat haar nu echt boeide. Niet altijd waren de omstandigheden gunstig. Daardoor gebeurde het wel eens dat ze een opleiding niet kon afmaken. Els zat op de Sociale academie in Den Haag, richting cultureel werk. Volgde een jaarcursus voor toelating Kunstacademie. Ze ronde de opleiding voor coupeuse af. Ondernemerscursussen. Slaagde voor de opleiding voor psychologisch assistent en deed een jaartje HBO psychodiagnostiek in Deventer.  Ze volgde beeldhouwlessen bij de beeldhouwers Hans Rikken en Lucas Klein. De laatste jaren lag het accent op schrijfcursussen. Momenteel zit ze op de schrijversvakschool in Groningen

Zijn het twaalf ambachten en dertien ongelukken? Het voelt meer als veel gedaan en veel geleerd.Els werkte onder andere als intercedente, koffiejuffrouw, schoonmaakster, oppas, zelfstandig en in loondienst als naaister van theaterkleding, ze gaf quiltcursussen en een klusjescursus voor vrouwen. Vanaf haar 40ste tot 58ste werkte ze als psychodiagnostisch medewerkster in de jeugdhulpverlening en kinder- en jeugdpsychiatrie.

Na te zijn wegbezuinigd door de crisis is ze weer gaan schrijven. Ze werkt momenteel aan een autobiografisch boek en schrijft columns voor de website van het dorp waar ze woont.